Wat zal er anders zijn

Wat zal er anders zijn Lemtrada

Om het beste uit de behandeling met Lemtrada® (alemtuzumab) te halen, is het belangrijk dat je beide behandelingskuren ondergaat. De tweede behandelingskuur is een vervolg op de eerste behandelingskuur. Hieronder vind je antwoorden op vragen die je misschien hebt over de tweede behandelingskuur:
 

    De eerste behandeling duurt 5 dagen; dan krijg je elke dag een infuus toegediend in het ziekenhuis. Bij de tweede behandeling is dit maar 3 dagen. (1)

    Je weet wellicht nog hoe de eerste behandelkuur verlopen is. Dit kun je ook verwachten voor je tweede behandeling.(1) Iedereen bereidt zich op zijn eigen manier voor, zeker als je weet wat er ongeveer gaat komen. 

    Lemtrada® is in onderzoeken getest in vergelijking met een eerstelijnsbehandeling met injecties. Lemtrada® werkt in op je immuunsysteem. Lees hier meer. (1)

    Tot tenminste 4 jaar na de laatste behandeling met Lemtrada® dien je elke maand je bloed- en urine te laten controleren. (1)

    De  handleiding voor patiënten en bijsluiter helpt je met het herkennen van de symptomen van mogelijke bijwerkingen van Lemtrada®. Het is belangrijk dat je deze bij de hand hebt, zodat je deze kunt raadplegen als dat nodig is. Zorg er ook voor dat je de patiëntenwaarschuwingskaart altijd bij je draagt in je portemonnee of tas. Voor noodgevallen, maar ook zodat je deze kunt laten zien aan alle andere artsen die jou behandelen. Ook als ze je behandelen voor een andere aandoening dan MS. (1)

MAT-NL-2100834 v3.0 - 052023