Terwijl je lichaam zich herstelt

girl on bench

In de dagen en weken na de eerste behandelingskuur zul je merken dat je lichaam zich aanpast. De toediening van het infuus kan vervelend zijn, je hebt hier ten hoogste 24 uur (1 dag) last van. Als je na 24 uur klachten krijgt dan heeft dit waarschijnlijk niet meer te maken met de infusie, dan kan het een reactie zijn op het medicijn zelf. 

Het is belangrijk dat je vanaf nu let op mogelijke bijwerkingen.  Deze kunnen namelijk al optreden nog vóór jouw eerste maandelijkse bloed- en urineonderzoek. Als je symptomen herkent, neem dan zo snel mogelijk contact op met jouw arts. Wacht dus niet tot de eerste controleafspraak. (1)

    Je merkt misschien dat afleiding kan helpen om met ongemakken of veranderende emoties om te gaan na de infusies. Dat klinkt makkelijk, maar het is gebleken dat dit goed werkt. Het afleiden van je gedachten door aan andere dingen dan aan bijwerkingen te denken kan een handige techniek zijn. Je kunt proberen om een boek te lezen of een computerspelletje te spelen, te bewegen door bijvoorbeeld een wandeling te maken, een vriend(in) te bellen, tv te kijken, in te loggen op jouw favoriete chatroom, jezelf bezig te houden met klusjes in huis of in de tuin. Het is niet echt belangrijk wat je doet om jezelf bezig te houden, zolang het maar werkt.

MAT-NL-2100825 v3.0 - 052023