Vieren van succes

Vieren van succes

Succes komt nooit vanzelf of van de ene op de andere dag. Wanneer je behandeld wordt voor een aandoening als MS, kan het erkennen van de kleine prestaties van elke dag, week en maand je helpen om gemotiveerd te blijven. Dit heeft ook een positieve invloed op jouw gezondheid.  Het is daarom belangrijk om erbij stil te staan als je verbeteringen opmerkt, of gewoon als je een geweldig goede dag had. 

Een aantal tips die je helpen om jouw prestaties te vieren:

    Onzekerheid over verschillende symptomen of de onvoorspelbaarheid van aanvallen is normaal. Het kan dus moeilijk zijn om realistische of precieze verwachtingen te hebben van wat de toekomst zal brengen. Soms kan dit goed zijn, vooral als we resultaten krijgen die beter zijn dan we hadden verwacht. Maar het kan ook dat we er juist door ontmoedigd worden, bijvoorbeeld als we een teleurstelling doormaken.  Probeer je aandacht dan te geven aan een andere prestatie of de kleinere stappen die wel goed gingen.

    Het is belangrijk om eraan te denken dat iedereen uniek is. Probeer te ontdekken wat succes voor jou betekent. Bedenk op basis daarvan wat jouw doelen zijn. Laat je dus niet leiden door verwachtingen of de mening van anderen. 

    Als het goed met je gaat, kan het een fantastisch gevoel geven om dit met anderen te delen. Je kunt jouw plezier in het leven delen met vrienden en familie, maar heb je er ook al eens aan gedacht om jouw succes te delen met andere mensen met MS? Op die manier kun je hen helpen inspireren om ook het meeste uit hun behandeling te halen.
    Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een organisatie voor MS om jouw ervaringen te delen. Of deel je verhaal via MSdeBaas, waar veel mensen met MS informatie en steun vinden. 

MAT-NL-2100842 v2.0 - 062023