Haal het maximale uit je behandeling

Haal het maximale uit je behandeling

Jouw arts heeft AUBAGIO® (teriflunomide) voorgeschreven om jouw RRMS te behandelen. Het dagelijks innemen van één tablet kan op de korte en lange termijn veel invloed hebben op jouw MS en gezondheid. Dit komt doordat AUBAGIO® het aantal terugvallen dat je krijgt helpt verminderen. Ook helpt AUBAGIO® de voortgang van de ziekte te vertragen. Hierdoor kan het zijn dat je minder last hebt van lichamelijke problemen die door MS veroorzaakt worden. (1,2,3)

  1. Neem jouw medicijnen zoals voorgeschreven: Probeer het dagelijks innemen van de tablet onderdeel te maken van je routine. Na een tijdje vergeet je de tablet dan vanzelf niet meer. Probeer gemotiveerd te blijven door te onthouden dat je door elke dag je tablet in te nemen je best doet om optimaal gebruik te maken van jouw behandeling. 

  2. Zorg voor anticonceptie: Tijdens en na de behandeling met AUBAGIO® moet je een effectieve anticonceptiemethode gebruiken. Wil je toch zwanger worden?  Lees dan hier meer.

  3. Omgaan met bijwerkingen: Zoals bij alle medicijnen bestaat ook bij AUBAGIO® het risico op mogelijke bijwerkingen. Niet iedereen heeft last van bijwerkingen. Toch is het goed om op mogelijke bijwerkingen voorbereid te zijn. Je kunt je voorbereiden door de bijsluiter te lezen die bij jouw medicatie geleverd wordt. Ook kun je een checklist bijhouden van bijwerkingen die je ervaart. Belangrijk is dat je alle bijwerkingen die je krijgt met jouw arts bespreekt.

  4. Werk samen met jouw arts: Om optimaal gebruik te maken van jouw behandeling is het ook belangrijk dat je optimaal gebruik maakt van de tijd die je bij jouw arts doorbrengt. Bespreek met jouw arts eventuele zorgen die je hebt over je behandeling. Jouw arts is er om ervoor te helpen zorgen dat je de steun krijgt die je nodig hebt, nu en in de toekomst. (1)

  1. SmPC AUBAGIO®, november 2022
  2. Bijsluiter AUBAGIO®, november 2022 
  3. O’Connor et al. Randomized Trial of Oral Teriflunomide for Relapsing Multiple Sclerosis, NEJM 2011;365:1293-303

MAT-NL-2001753 v.4 - 032023