Organisaties voor mensen met MS

Organisaties voor mensen met MS

Organisaties voor en door mensen met MS kunnen een plek zijn waar je geruststelling en steun vindt. Ook wordt in deze organisaties op basis van eigen kennis en ervaring advies gegeven. Deze groepen worden vaak georganiseerd door MS-organisaties. Je kunt in verschillende vormen steun van ze krijgen. Mogelijk is er een organisatie bij jou in de buurt die regelmatig bijeenkomsten organiseert. Je kunt dit aan jouw arts vragen, maar je kunt ook online zoeken of rechtstreeks contact opnemen met een MS-organisatie. Er zullen ook mogelijkheden op het internet zijn, zoals bulletinboards of online forums waar je lid van kunt worden. Meestal kan dat ook anoniem. Deze platforms zijn een goede manier om te leren van ervaringen van anderen en om jouw eigen MS-verhaal te kunnen delen.

Het uitwisselen van ideeën en ervaringen met andere mensen met MS kan zinvol en inspirerend zijn. Maar vergeet niet dat iedereen zijn eigen ervaringen met MS heeft. Als iemand anders een bepaalde bijwerking of een specifiek symptoom heeft, betekent dat niet dat jij dit ook zal krijgen.

Een MS-organisatie zoeken
MS-organisaties in jouw omgeving kunnen je niet alleen veel informatie geven. Vaak beschikken deze organisaties over een netwerk waardoor je in contact kunt komen met andere mensen met MS. Je kunt persoonlijk of online verhalen delen met anderen, advies uitwisselen en elkaar helpen inspireren om het beste uit elke dag te halen. Jouw arts kan jou helpen in contact te komen met een organisatie bij jou in de buurt. Ook hier of via onderstaande links kun je meer informatie vinden over organisaties voor mensen met MS.

Nationaal MS fonds
MS Vereniging
MS Research
MS Web

Er zijn tal van initiatieven voor mensen met MS, zoals: Klimmen tegen MSThe World vs MS en MSdeBaas(1)

MAT-NL-2001839 v.1 01/2021