Infusie actieplan

Lemtrada® wordt gegeven in twee behandelingskuren die een jaar na elkaar plaatsvinden. De eerste kuur bestaat uit 5 infuus dagen. De tweede kuur bestaat uit 3 infuus dagen. Wij hebben een infusie actieplan samengesteld om jou te helpen bij het plannen van je infusie. (1)
Voorbereiding op jouw eerste behandelingskuur:
Om het risico op listeriosis te verminderen is het advies om het eten van rauw of ongaar vlees, zachte kazen en niet-gepasteuriseerde melkproducten te vermijden gedurende 2 weken voor start van de Lemtrada® infusie tot minstens één maand na de Lemtrada®-behandeling.
Gebruik deze checklist als hulp bij je planning voor de behandeling.
Heb je al aan de volgende zaken gedacht?
- Heb je op het werk al gesproken over jouw behandeling? Het is belangrijk om regelingen te treffen en afspraken te maken voor de infusies en voor de herstelperiode daarna.
- Heb je gevraagd of je bezoek mag ontvangen en, zo ja, wat de bezoekuren zijn?
- Heb je geïnformeerd over welke faciliteiten jouw kamer beschikt, zoals:
- een televisie
- een telefoon
- toegang tot internet
- Gelden er in het ziekenhuis of de kliniek beperkingen wat betreft het gebruik van apparatuur, zoals mobiele telefoons en i-pads?
- Heb je speciale dieetwensen voor als je in het ziekenhuis bent? Als je bijvoorbeeld vegetariër bent of alleen halalmaaltijden eet, is het goed dat het ziekenhuis hiervan op de hoogte is.
- Heb je uitgezocht wat de beste route naar het ziekenhuis of de kliniek is en hoe laat je van huis moet om er op tijd te zijn?
- Heb je afgesproken dat je partner, een vriend of een familielid jou na afloop komt ophalen, of een taxi geboekt?
- In het geval jij aan het eind van elke behandeldag naar huis kunt gaan, gezorgd voor extra ondersteuning ‘s-avonds thuis? Heb je bijvoorbeeld geregeld dat er iemand zal zijn om met het avondeten te helpen?
- Heb je de informatie gelezen die je over je behandeling hebt ontvangen, waaronder de bijsluiter en de handleiding voor patiënten? Staan ze op je lijst van dingen die je moet meenemen?
- Heb je de patiëntenwaarschuwingskaart in je portefeuille of handtas gestopt?
- Heb je jouw arts alle vragen gesteld die je wilde stellen? Zo ja, ben je tevreden met de antwoorden? Zo niet, zorg dan dat in de week voor de behandeling alles duidelijk is.
- Heb je de naam het telefoonnummer van je contactpersoon in het ziekenhuis of de kliniek ergens genoteerd?
- Heb je een lijst gemaakt van alles wat je wilt meenemen?
- Iets om jezelf te vermaken zoals leesvoer, puzzelboekje, ipad met oordopjes om een filmpje te kijken, muziek te luisteren of spelletje te doen (mits dat is toegestaan)
- Een lippenbalsem kan prettig zijn in de droge lucht in het ziekenhuis
- Een warm vest
- Pepermuntjes of kauwgom tegen de droge mond
- Medicatieoverzicht
- Informatie mapje
- Contactgegevens van naasten
Onthoud dat je er niet alleen voor staat. Het MS-team, familie en vrienden kunnen jou vóór, tijdens en na de behandeling helpen. Ook bij MS-organisaties kun je terecht. Het is een kwestie van weten welke begeleiding je wanneer nodig hebt en waar je die kunt vinden. Dit is de plek om te beginnen!
MAT-NL-2100818 v3.0 - 052023