Welke hulp is er mogelijk

Welke hulp is er mogelijk

Een goed sociaal netwerk kan echt een verschil maken in de manier waarop je omgaat met je leven met MS en je je aanpast aan je behandeling met Lemtrada® (alemtuzumab). Jouw MS-team, maar ook familie en vrienden kunnen jou helpen het maximale uit je behandeling te halen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden. Maar er zijn nog andere mensen die klaar staan om jou te steunen en aan te moedigen.

Onderstaand geven we een overzicht van slechts enkele vormen van hulp en steun waar je gebruik van kunt maken.

  Groepen voor en door mensen met MS kunnen een plek zijn waar je geruststelling en ondersteuning vindt. Ook wordt binnen deze MS-organisaties advies gegeven op grond van daadwerkelijke kennis en ervaring. Mogelijk is er een organisatie bij jou in de buurt actief, die regelmatig bijeenkomsten organiseert.  Er zullen ook mogelijkheden op het internet zijn, zoals bulletinboards of online forums waar je lid van kunt worden. Meestal kan dat ook anoniem. Deze platformen zijn een goede manier om te leren van ervaringen van anderen en om jouw eigen MS-verhaal te kunnen delen.
  Het uitwisselen van ideeën en ervaringen met andere mensen met MS kan zinvol en inspirerend zijn. Maar vergeet niet dat iedereen zijn eigen ervaringen met MS heeft. Als iemand anders een bepaalde bijwerking of een specifiek symptoom heeft, betekent dat niet dat jij dit ook zal krijgen.

  Kijk eens naar de volgende MS patiënten groepen en online informatie platformen:

  Ook deze website kan jou steun bieden. Je kunt hier meer informatie vinden over jouw behandeling en over MS in het algemeen. 

  Er is meer ondersteuning dan je denkt. Als je vragen hebt over het Lemtrada® begeleidingsprogramma, kun je de verpleegkundige van dit programma altijd bellen op 088-1040195 (optie 7), tijdens kantooruren.

  Durf te vragen!
  Het is altijd goed om te weten dat je om hulp kunt vragen als je die nodig hebt. Er zijn altijd wel mensen die bereid zijn om jou te helpen.

MAT-NL-2100841 v2.0 - 062022